Тајсон Фјури восхитен од спортската долговечност на Поветкин

Актуелниот шампион во тешка категорија во ВБЦ верзијата, Тајсон Фјури, го изрази восхит за спортската долговечност на „Рускиот витез“ Александар Поветкин, кој го нокаутира Дилиен Вајт на гала вечерта во Велика Британија. Поветкин има 40 години, додека неговиот противник 32. Со победата, Русинот стана носител на титулата привремен шампион на ВБЦ и носител на појасот на ВБЦ Дијамант.

„На 40 години! Јас сум горд“, напиша Фјури, кој би можел да биде следниот противник на Поветкин. Самиот Фјури во моментов е 31 година.

„Не размислувам за крај на кариерата. Сакам да боксирам повеќе. Им благодарам на сите што продолжуваат да веруваат во мене“, рече Поветкин за ТВ РЕН.

https://twitter.com/Tyson_Fury/status/1297302789824172032?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1297302789824172032%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D859065

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО