Тајсон Фјури го покани Доналд Трамп на мечот со Џошуа

61

 

Поранешниот сопственик на титулите на ИБФ, ВБА, ВБО и ИБО – Тајсон Фјури го покани американскиот претседател Доналд Трамп на следниот меч.

https://twitter.com/TeamFA/status/926020308099915776?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D692279

Фјури се подготвува враќање на рингот по казна за допингот и планира да се сретне со актуелниот носител на шампионските појаси Ентони Џошуа.

„Доналд Трамп, кој мислите дека ќе победи Фјури или Џошуа? Можеш да ми бидеш во таборот, за да станеш дел од најголемата битка во историјата“, му напиша Фјури на американскиот претседател.

https://youtu.be/bhU79z1qhRo

.