Судот му нареди на Мек Грегор да ја открие добивката од Proper No Twelve

Конор Мек Грегор беше принуден да открие колку заработил од продажбата на брендот виски Proper No Twelve. Неговиот бренд на виски беше продаден за 600 милиони долари. Сега ирската ѕвезда е среде правна битка и судот бара да открие колкав е неговиот личен профит од продажбата.

Ако Конор го загуби случајот во Врховниот суд, тоа може да го чини до 20 милиони евра. Мек Грегор негира дека сторил нешто лошо од негова страна и вети дека ќе го заштити доброто име. Неговиот поранешен близок пријател и партнер, пензионираниот ММА борец Артем Лобов, води два случаи.

Тој и „Озлогласениот“ тренираа заедно и патуваа низ светот со години. Лобов, кој е магистер по бизнис, тврди дека дошол до целата идеја за брендот за виски на Мек Грегор и првично помогнал во неговото формирање во првите години.

Артем тврди и дека Мек Грегор му ветил пет проценти удел. Борецот и неговите двајца партнери, неговиот менаџер Оди Атар и американскиот бизнисмен Кен Остин, го продадоа мнозинскиот удел во Proper No Twelve на американскиот Проксимо спорт за 600 милиони долари во 2021 година.

Сепак, Лобов тврди дека никогаш не бил платен ни пара за неговите напори. 35-годишниот Мек Грегор во своја одбрана призна дека на Лав му понудил милион долари, но неговиот стар пријател го одбил. Лобов моментално го тужи за неговите пет проценти.

Се шпекулираше дека Конор заработил 130 милиони евра од својот удел. Proper No Twelve сега е второто најбрзо растечко ирско виски во Америка по Џејмисон и стана бизнис од повеќе милијарди долари.

Лобов поднесе и втора тужба за клевета против Мек Грегор, откако Ирецот го нарече „стаорец“ на неговиот Твитер профил, кој има публика од речиси 10 милиони луѓе. Овој случај во моментов поминува и низ Високиот суд во Даблин.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО