Стојан Андриевски ги полни батериите на ката-репрезентативците во Михајлово (ФОТО)

Тренерот на репрезенатцијата во кати и тренер на КК Фунакоши Гичин, Стојан Андриевски, е на подготовки во Михајлово кај Кавдарци за претстојните натпревари, како што е Европското првенство за кадети, јуниори и јуниори до 21 година во Сочи, Русија.

На располагање на Андриевски се балкански шампиони и државни прваци, репрезатативци на Македонија: Александар Спасовски, Јована Манческа, Зверотиќ Мерис, Давид Спасовски, Андреј Пешков, Андреј Стојановски, Каролина Јончевска, Томас Мишковски и други носители на црн појас и со многу меѓународни признанија.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО