Статистиката на страната на Головкин во однос на Канело

Генади Головкин и Канело Алварез го направија долго очекуваниот меч, од кој боксот имаше големи очекувања, како борба на новиот век, но судиите го расипаа расположението на милионите обожаватели на боречките спортови со одлуката да доудат нерешно – 118-110 за Мексиканецот, 115-113 за Казахстанецот и 114-114.

Статистиката покажува дека Головкин пласирал повеќе удари од својот противник – 218-169, а вкупно има направено 703 обида да му наштетат на Канело, додека тој самиот упатил 505 удари и соодветно има мала предност во однос на проценти успешност – 33% наспроти 31% .

Канело има минимална предност во т.н. „моќни удари“ – 114-110 – од вкупно 272 обида за него и 342 за ГГГ (повторно процентите се во корист на Мексиканецот – 42 наспроти 32).

Прите удари се нагласено повеќе од Головкин кој е мајстор за нив, особено со левата рака – го демонстрираше тоа и во овој дуел, а забележал 108 погодоци наспроти 55 за Канело. Обидите се 361- 33 за Казахстан и 30 отсто спрема 24 во негова корист.

Цели 210 удари завршиле во главата на Канело наспроти 127 во неговата актива, како што може да се види од графиконот подолу (сите статистички податоци се обезбедени од телевизијата која поседува правата за мечот – ХБО):

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО