Српската група С.А.Р.С. во новиот спот ги подучува жените на самоодбрана (ВИДЕО)

sars spot

Екипата на многу популарниот српски бенд САРС дошла до одлична идеја. Снимија спот за нивниот нов сингл, а во него одлучиле да дават инструкции во самоодбрана, жените кои се злоставувани злоупотреба во врска или брак.

Песната „Практична жена“ говори за тоа како жените се вредни и колку треба да се ценат, додека спотот покажува една поинаква слика, онаква каква што не треба да биде. Во главната улога гледаме насилник, односно злоставувачот и неговата животна партнерка, во монетот кога тој се одлучува да употреби сила.

Но, потоа следи пресврт, во кои на жените им се даваат кратки инструкции за тоа како да се бранат од најчестите начини на машки напад, однонсо како да контактираат со нив. Многу интересен спот, со силна порака, а се надеваме и дека ќе си ја исполни функцијата. Злоставувањето е голем проблем и бендот е за пофалба што се одлучил на овој чекор.

Под текстот, погледнете го спотот од кој сигурно може да научите нешто.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО