Средбата Фроч-Головкин може да собере 80.000 луѓе на Вембли!

gennady-golovkin

Еди Херн, менаџерот на поранешниот шампион во средна категорија, Карл Фроч, изјави дека борбата на неговиот боксер против 33-годишниот Генади Головкин ќе биде топ настан во Лондон и може да се одржи на стадионот „Вембли“.

„Би сакал да ја видам оваа битка. Головкин е еден од најголемите таленти во оваа категорија . Но дали тој ќе успее да се справи со опасен противник како Карл Фроч? Сите показатели се дека тоа ќе е голема битка. Тие можат да соберат 80.000 посетителот на Вембли“, рече Херн.

Сепак, Фроч, речиси, една година не излегол во профи рингот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО