Со Конор е завршено: Тој веќе не е оддаден на борбите

156

Целиот финансиски успех и години по најголемите успеси во спортот, Конор Мек Грегор е во серија од два порази и повеќе не е за октагонот на УФЦ.

Така барем мисли борецот Џош Томсон. Тој е категоричен дека Ирецот никогаш повеќе нема да биде шампион, бидејќи го загубил жарот на битката.

„Конор Мек Грегор може да каже што сака“, рече Томсон во својот подкаст. „Но, тој не е 100% посветен на битките. Па дури и ако е 100% посветен, нема да го видиме стариот Конор. Тоа едноставно не може да се случи.

Тој предолго отсуствува од спортот. Неговата мисла е во стотици други проекти, а сега има големо семејство. Воопшто не е во борба. Но, сè уште зборува за нив. Не е истиот борец кој ќе се бори со Хозе Алдо, нема да биде ист како што е со Еди Алварез“.

Мек Грегор сега е оженет човек со два сина и една ќерка. Тој се вери со својата долгогодишна девојка Ди Девлин и има неколку големи бизниси.

И покрај отсуството од спортот и неуспехот таму, минатата година стана најплатениот спортист на планетата на ранг-листата на Форбс.

Мек Грегор моментално работи на враќање во УФЦ и борба со шампионот во полусредна категорија Камару Усман.