Скендер Јахиу се стекна со тренерска АИБА лиценца

Скендер Јахиу е новиот тренер во Македонија со АИБА тренерска лиценца со една ѕвездичка, а втор во БК Чаир.

Со лиценцата се стекна на семинарот и полгањето во Албанија од 14 до 20 септември, каде што делегат на АИБА бил Тери од Англија.

Прв тренер со АИБА лиценца во БК Чаир е Фатон Салиху.

Ipon.mk/В.Д.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО