Сите пет борби од Глори 18 (ВИДЕО)

mwekassa cavaleri

На официјалниот „youtube“ канал на организацијата Глори, поставени се сите пет борби, кои се одржа на главната програма на претставата Глори 18, што се одржа пред една недела.

Главната програма на претставата Глори 18 беше во знакот на борбата за титулата во лесна категорија и турнирот за предизвикувач во полутешка, но на програмата беше уште ревијаниот меч меѓу Јејсон Вилнис Вејн Берет.

Во полутешка категорија се сретнаа Зак Мвекаса, кој во полуфиналето се бореше против Брајан Колет и Сауло Кавалари, кој, пак, се сретна со Дени Илунга.

Двете главни борби беа оние меѓу Давит Кирит, до тогаш првак во лесна категорија во Глори и предивикувачот Робин ван Ромсален, а се се заврши со финалната борба на полутешкашите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО