Сите борци го поминаа мерењето за УФЦ Фајт најт 189 (ВИДЕО)

Се одржа мерењето пред УФЦ Фајт најт 189 што ќе се одржи за 24 часа во Лас Вегас. Во главната битка ќе го гледаме дуелот во тешка категорија меѓу Жаирзињо Розенструик и Аугусто Сакаи. Розенструик тежеше 115,21 килограми, а Сакаи 15,89 кг.

Во коглавната битка ќе се борат Волт Харис и Марцин Тибура. Харис тежеше 119,74 килограми, а Тибура 113,85. Сите борци успеаја да влезат во категориите.

Резултати од мерењето:

Главна карта

Жаиржињо Розенструик (254 / 115,21 кг.) – Аугусто Сакаи (255,5 / 115,89 кг.)

Волт Харис (264 / 119,74 кг.) – Марцин Тибура (251 / 113,85 кг.)

Роман Долиџе (186 / 84,36 кг.) – Лауреано Старополи (185/83,91 кг.)

Мигел Баеза (171 / 77,56 кг.) – Сантијаго Понзинибио (170,5 / 77,33 кг.)

Грегори Родригес (186 / 84,36 кг.) – Душко Тодоровиќ (186 / 84,36 кг.)

Антонио Аројо (186 / 84,36 кг.) – Том Бриз (186 / 84,36 кг.)

Воведни

Макван Амирхани (146) – Камуела Кирк (146)

Монтана Де Ла Роса (126) – Аријане Липски (124,5)

Танер Бозер (242)  Илир Латифи (240)

Муслиман Салихов (171) – Франциско Триналдо (169,5)

Мејсон Џонс (156) – Алан Патрик (154,5)

Манон Фиорот (125,5) – Табита Ричи (124,5)

Шон Вудсон (145) – Јусеф Залал (146)

Џордан Ливит (156) – Клаудио Пуелес (155)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО