Симона Заборска блесна во Салзбург, во клучната борба судиите пресудија

125

Симона Заборска имаше убава шанса за да се закити со медал на Карате 1 Серија А – Салзбург 2018 во Австрија. Во  клучниот меч кој и овозможуваше борба за бронзениот медал победникот го одлучија судиите, бидејќи борбата заврши нерешено 0-0, кои победата и ја дадоа на противничката.

Сепак, оваа е добар настап на Заборска во Карате 1 лигите – Серија А и Премиер, која на крајот го о свои седмото место.

Пендаровска и Крстевска имаа по една победа, а Спасеновски е поразен во првата средба.

-55 кг – 115
Симона Заборска (Макпетрол) – Дона Блејк (В.Британија) 3-0
Симона Заборска (Макпетрол) – Тереза Сила (Португалија) 3-1
Симона Заборска (Макпетрол) – Аружан Мухтар (Казахстан) 4-1
Симона Заборска (Макпетрол) – Алесандра Хасани (Хрватска) 0-1
Репасаж
Симона Заборска (Макпетрол) – Гизем Бугур (Германија) 1-0
Симона Заборска (Макпетрол) – Илаха Гасимова (Азербејџан) 0-0

Моника Пендароска (Макпетрол) – Диана Зулуковска (Украина) 0-0
Моника Пендароска (Макпетрол) – Фумика Ишиаи (Јапонија) 0-3

Сара Крстевска (Металург) – Ина Чахалова (Русија) 8-0
Сара Крстевска (Металург) – Луција Чатлак (Хртватска) 1-2

-84 кг
Петар Спасеновски (Металург) – Шахбоз Ахатов (Узбекистан) 1-3