Шотокан академијата на Македонија најуспешна на „Бушидо купот“ во Лесковац!

Sotokan akademija na leskovac 2015

Во генералниот пласман на „Бушидо купот“ во Лесковац, Србија, најуспешна екипа е Шотокан акдемијата на Македонија.

Воедно, Шотокан академијата доби признание и за најмасовен клуб на овој Куп, на кого учествуваа 500 натпреварувачи од Србија, Македонија, Бугарија и Црна Гора.

Академијата ја сочинуваа ШКК Јошитака од Скопје и ШКК Ронин доџо од Куманово.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО