Шест одличја за џудистите на Сеишин во Бор, Србија (ФОТО)

Џудистите на Сеишин денес освоија 6 медали – 1 златен, 3 сребрени и 2 бронзени на Меѓународниот турнир „Среќно-2022“ за помлади пионери-ки, пионери-ки и кадети-ки во Бор, Србија.

Резултати поединечно:
Помлади пионерки
1.Tеодора Илиоска 1-во место
2.Тамара Илиоска 2-ро месо

Пионери:
3.Давор Најдоски 3-то место

Кадетки:
3.Теа Настоска 2-ро место
4.Теона Настоска 2-то место
5.Елеонора Илиоски 3-то место

„Кај кадетите одлични борби прикажа и Михаел Димоски, но не успеа да избори место на пиедесталот“, велат тренерите Мартин Ристески и Киро Здравески.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО