Шест медали за македонските боксери на „Лах Нимани“-Лиси Коџаџику најдобар странски боксер

Македонските боксери се закитија со 6 медали – 2 златни, 2 сребрени и 2 бронзени на реномираниот Меѓународен турнир „Лах Нимани“ во Приштина, Косово. Лиси Коџаџику е прогласен за најдобар странски боксер.

Златни медали освоија Лиси Коџаџику (86 кг) и Ери Хани (80 кг), сребрени Ардијан Рустемовски (57 кг) и Еди Насуфи (+92 кг), а бронзени Наум Стојаноски (71 кг) и Ендри Хани (80 кг).

На турнирот настапија боксери од 10 држави.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО