Шампионски настап на кикбоксерите на Шампион на „Балкан бест фајтерс“ (ФОТО)

Шампионскли настап на кикбоксерите на Шмапион од Скопје на Меѓународниот куп „Балкан бест фајтерс“ во Ниш, Србија. Засега се обезбедни шест финалиња и еден борнзен медал.

Рингови дисциплини

Туркер Исмаил – Огнен Младеновиќ 3-0

Иван Кукуновски – Филип Чуровиќ 3-0

Ледон Рамадани – Душан Јовановиќ 3-0

Ледон Рамадани – Даниел Марковиќ (Црна Гора)

Дисциплини на татами

Туркер Исмаил – Огнен Младеновиќ 3-0

Иван Кукуновски – Неим Емини (КБК Тетово)  2-1

Петар Милошевски дебитираше на Купот со една победа и обезбеди бронза, а решавачката борба за влез во финалето ја загуби од Лука Бандиќ од КБК 9 чета Пале.

Петар Милошевски – Стефан Маринковиќ (Србија) 2-0

Викторија Варадинова славеше против Марија Маниќ (Црна кобра), додека Силвана Вељановска изгуби од Луција Цицвара (Тигар).

Во клупската пресметка меѓу Иван Кукуновски и Туркер Исмаил подобар беше Туркер.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО