Сепак, Иран ќе им даде визи на американските борачи

228

boraci sad iran pregrnati

Иран ќе издаде визи за американскиот боречки тим кој ќе учествува на Светскиот куп на 16 и 17 февруари, јавува државата новинска агенција Ирна.

Претходно беше објавено дека Иран вовел забрана за визи за американскиот тим како одговор на визната забрана кон државјаните на Иран што ја воведе претседателот Доналд Трамп.

Причината за промената е привременото блокирање на одлуката на Трамп, кое вчера го донесе федералниот суд во Минесота, изјави портпаролот на иранското министерство за надворешни работи Бахрам Гашеми.

Инаку Американската администрација денеска поднесе жалба на одлуката на федералниот суд.

Во целата работа се вмеша и Обединетото светско борерње на чело со претседателот Ненад Лаловиќ, кој потенцираше дека ОСБ ги поддржува и двете боречки федерации и дека спортот е пред се.