Сеишин собра 17 медали на Државните првенства за сениори и помлади пионери

466

Денес на Државните џудо првенства во Струга за помлади пионери и сениори Сеишин освои 17 медали – 5 златни, 3 сребрени и 9 бронзени.

Резултати поединечно:
Помлади пионери:
1.Дарио Нанески – 1 во место
2.Немања Џагадуроски – 1 во место
3.Благојче Мантароски – 2 ро место
4.Теодор Ачкоски – 3 то место

Помлади пионерки:
1.Тамара Илиоска – 1 во место
2.Теодора Илиоска – 1 во место
3.Тамара Стојковска – 2 ро место

Сениори:
1.Јован Најдоски – 3 то место
2.Никола Магдески – 3 то место
3.Валентин Димитриоски – 3то место

Сениорки:
1.Теодора Димеска – 1 во место
2.Магдалена Најдоска – 3 то место
3.Мартина Јанкоска – 2 ро место
4.Теона Настоска – 3 то место
5.Александра Најдоска – 3 то место
6.Елеонора Илиоска – 3 то место
7.Изабела Кузева – 3 то место

Сеишин настапи со 27 натпреварувачи во машка и женска конкуренција во двете старосни категории.

На овие натпреварувања настапија околу 200 натпреварувачи.