Пет медали за младите џудисти на Санкаку на Државното првенство за помлади пионери

274

Санкаку освои 5 медали – 2 златни, 2 сребрени и 1 бронзен со 8 натпреварувачи на Државното џудо првенство за помлади пионери денес во Струга.

Резултати поединечно:

Помлади пионери
1.Ратко Ацески 1-во место
2.Марко Ацески 2 ро место
3.Марио Конески 3-то место

Помлади пионерки

1.Софија Ѓорѓиеска 1- во место
2.Матеја Николоска 2-ро место

„Добри борби покажаа и Ксенија Илиоска, Петар Велјаноски и Ване Ацески, но не успеаја да освојат место на пиедесталот.

ЏК Санкаку од Прилеп е задоволен со остварените резултати. Како еден од најмладите клубови покажа дека своите млади кадри ќе имаат успешни резултати понатаму“, велат од клубот

На двете првенства (помлади пионери и сениори) настапија 200 натпреварувачи.