Сеишин освои седум медали на турнир во Пеќ

Денес на Меѓународниот џдуо турнир за кадети-ки и сениори-ки во Пеќ, Косово, Сеишин освои  7 медали – 2 златни, 3 сребрени и 2 бронзени.

Медалите ги освоија:
Кадетки
1.Теа Настоска кат.-44 кг. 1 во место
2.Теона Настоска кат.-44 кг. 2  ро место
3.Елеонора Илиоска -48 кг. 2 ро место

Кадети
4.Јован Стојаноски кат. -55 кг. 3 то место
5.Михаил Стојаноски кат. -60 кг. 1 во место
6.Михаил Димоски кат. -66 кг. 3 то место

Сениорки
7.Теодора Димеска кат. -52 кг. 2 ро место.

На турнирот во организација на ЏК Кано учествуваа клубови од 5 држави: Косово, Црна Гора, Албанија, Турција и Македонија.

Екипата на Сеишин ја предводеа тренерите Дејан Мицкоски и Мартин Ристески, кои се задоволни со освоените резултати и најавуваат учество на вакви турнири почесто со цел акумулирање на поголемо искуство кај натпреварувачите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО