Седрик Думбе до Бадр Хари: Брат, престани да си го валкаш наследството!

Бадр Хари неодамна го загуби мечот против Уку Јурендал во Бургас, Бугарија.

Така, мароканската кик бокс легенда не можеше да ја прекине серијата на порази во Глори. Хари не успеа да победи ниту една од осумте борби во Глори. Дозволи серија од 5 последователни порази и 3 борби кои беа прогласени за неуспешни.

Многу луѓе веруваат дека Мароканецот го оцрнува своето наследство во спортот. Хари е познат по своите 92 нокаути во 106 борби. Неговата последна победа дојде во 2015 година кога го победи Исмаел Лонд со нокаут во Грозни, Чеченија.

Кик бокс ѕвездата Седрик Дамбе се чувствува тажно поради падот на Хари. Дамбе, кој беше соборец на Хари во Глори, бара Бадр да се повлече бидејќи почна да го валка неговото наследство во кикбоксот:

„Битката на Бадр Хари? Тоа ме растажи. Тоа е само негова сенка. Вистинскиот Бадр Хари, сите ги кршеше! Бадр треба да престане за да ја задржи оваа добра слика што ја имаме за него.

Бадр е нашиот голем брат. Мора да престане“, изјави Думбе.

Хари планира да направи уште една битка пред да се пензионира. Ова најверојатно ќе се случи во 2024 година.

https://twitter.com/SportsZone__/status/1713287307799752739?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1713287307799752739%7Ctwgr%5E3585806959978c499cfda7c18b8583e4031af486%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FSportsZone__%2Fstatus%2F17132873077997527393Fref_src3Dtwsrc255Etfwimage%3Dhttps3A%2F%2Fabs.twimg.com%2Ferrors%2Flogo46x38.png

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО