Се снима филм за борбеното самбо (ВИДЕО)

Популарната дисциплина борбено (комбат) самбо ќе биде во фокусот на филмот „Лига на војни“. Тој ќе ја претстави приказната за момче кое расте со овој спорт и доживува низа тешкотии.

Главната улога ја игра Фјодор Дурјуманов, кој е светски шампион во борбено самбо.

Настаните се темелат на вистински настани од неговиот живот.

Од детството, во адолесценцијата, воената служба, специјалните сили и неговото учество на меѓународни натпревари.

Зошто тој?

Креаторите на филмот го дефинираат како херој на нашето време. Тие го сметаат неговиот живот за многу интересен и благодарение на сето она што го преживеал сите можеме да научиме од него.

Филмот ќе ги претстави акциските сцени што е можно поавтентично, за разлика од повеќето продукции во денешно време.

Покрај борбениот дел, заплетот на дејствието ќе кулминира со љубовна приказна, појавта на друга жена, дете и сè друго што му се случило на Федор.

Филмската екипа тврди дека главната цел е да се промовира самбо спортот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО