Само две победи за нашите картисти во Дубаи на Премиер лигата

293

Емил Павлов по повредата го имаше првиот официјален настап на Карате 1 Премиер лигата во Дубаи, ОАЕ, пртоа во првото коло победи со изјаснување, а во второто беше поразен со минимален резултат 0-1 од Романецот Маријан Гоголоси кој потоа загуби во наредното коло.

Петар Заборски во првиот меч забележа победа противТевита Таманигвантамуду (Фиџи) 2-0, но потоа загуби од Абделазиз од Египет со 0-6.

 Резултати

-60 кг

Емил Павлов – Јеркинбек Баитурејев (Казахстан) 0-0

Емил Павлов – Маријан Гоголоси (Романија) 0-1

-75 кг

Петар Заборски – Тевита Таманигвантамуду (Фиџи) 2-0

-55 кг

Симона Заборска – Виктоирја Семаникова (Словачка) 3-4

Кати

Пуликсенија Јованоска во групата имаше оцена 22,12 (15,40+6,72) – 6 место

Ipon.mk