Нуров загуби од фавритот Саудлаев, ја чека шансата во репасажот

188

Могамедгаџи Нуров загуби од апсолутниот фаворит на Европскиот шампионат во Рим Абдулрашид Садуалев од Русија со 2-8.

Сега нашиот борач ќе ја чека разврската, односно пласман на Садулаев во финалето, за да се вклучи во репасажот и да дојде до борба за бронзениот медал.