Ружди Рустемовски и Ери Хани славеа на „Трофеј Марјан“ во Сплит

Две победи и пораз е билансот на нашите боксери на првиот „Трофеј Марјан“ во Сплит, Хрватска.

Ери Хани и Ружди Рустемовски извојуваа победи на поени, а Лиси Хоџаџику беше поразен.

На програмата беа 11 натпревари (2 јуниори и 9 сениори).

Трофеј Марјан:

Помлади синиори

-86 кг Јосип Токиќ (Хрватска) – Лиси Хоџаџику (Македонија) 5-0
-86 кг Шиме Черина (Хрватска) – Ери Хани (Македонија) 0-5

Сениори

-60 кг Матеј Зебиќ (Хрватска) – Ингалинера Франческо (Италија)
-63,5 кг Анте Зебиќ (Хрватска) – Ружди Рустемовски (Македонија) 0-5
-63,5 кг Марин Јелачиќ (Хрватска) – Томазо Спампинато (Италија)
-71 кг Реина Доменико (Италија) – Илија Лишчук (Словенија)
-75 кг Иван Вукасовиќ (Хрватска) – Џузепе Рубино (Италија)
-86 кг Иван Рајчиќ (Хрватска) – Марко Косија (Италија)
-86 кг Јосип Перковиќ (Хрватска) – Ранучи Давиде (Италија)
+92 кг Илија Чубиќ (Хрватска) – Џелон Јанузај (Словенија)
+92 кг Јосип Жижиќ (Хрватска) – Џорџо Манукучи (Италија)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО