Пелистерски јунак е четвртопласиран на Опен Балкан купот, Адријан Рустемовски најдобар боксер во Охрид

Пелистерски јунак е четвртопласиран Опен Балкан купот по финалето во Охрид кое беше во спомен на охридскиот боксер Алексо Огненовски.

Битолачени во конкуренција на 78 екипи од Балканот освоија 50 поени (29 настапи – 16 победи и 13 порази). Прва е екипата на Сомобор со 64 поени, втор е Професионалац 63, а трет е Филиќ со 51 поен.

Ова е голем успех на Пелистерски јунак во балканската конкуренција и показател дека боксот се враќа на голема врата во Битола.

На финалниот турнир во Охрид Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) е проглоасен за најдобар боксер. Ружди има 9 победи од 9 борби во Балкан опен.

За најборбен пар се прогласени Бојан Станојловиќ (Сомбор) и  Усеит Ника (ААА бокс), додека Димитар Ѓорески е најтехничар, а Петар Чурлиновски најдобар тренер.

Резултати – Опен Балкан – финале:

Кадети

40 кг Михајло Филиќ (Филиќ) – Михаил Аврамовски (Алексо Огненовски) 0-5
40 кг Алекса Рациќ (Сомбор) – Мухамед Мемедов (Пинк пантер тим) 0-5
44 кг Арабел Рустемовски (Пелистер) – Џанер Билали (Кумново) 5-0
52 кг Матеј Митровиќ (Филиќ) – Хардијан Шерифов (Пинк пантер тим) 5-0
54 кг Страхиња Филиќ (Филиќ) – Иса Бајрам (Пинк пантер тим) 5-0
63 кг Велјко Диниќ (Проф Панчево) – Димитар Талимче (Ас)

Јуниори

46 кг Џанер Мемедов (Пинк пантер тим) – Илија Ѓоргиев (Пелистерски јунак) 2-3
46 кг Христијан Стојаноски (Алексо Огненовски) – Теодор Јосиевиќ (КШ 037) 0-5
54 кг Александар Панов (Пинк пантер тим) – Лазар Лазиќ (КШ 037) 5-0
60 кг Синиша Талевски (Пелистерски јунак) – Данило Шќепановиќ (Наисус) 5-0 бб
63 кг Димитар Ѓорески (Алексо Огненовски) – Алекса Михуљка (Проф Панчево) 5-0
70 (67) кг Влатко Димески (Ас) – Лиридон Ештрефи (Пелистерски јунак) 0-5 бб

Младинци

60 кг Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) – Адмир Камешничанин (Н. Пазар) 5-0
67 кг Наум Стојаноски (Алексо Огеновски) – Карај Бесијан (ААА бокс) 0-5 ТКО Р2
67 кг Дарис Ејуповиќ (Нови Пазар) – Лука Трифуновиќ (Илинден) 0-5 бб

Сениори

71 кг Енис Алиу (Алексо Огненовски) – Јумеин Алмуча (ААА бокс) 1-4
86 кг Бојан Станојловиќ Сомбор – Усеит Ника (ААА бокс) 1-4

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО