Егоров и Нуров останаа без олимписмки норми

Македонските борачи не изборија олимписка норма на Светскиот олимписки квалификациски турнир во борење во Истанбул, Турција.

Владимир Егоров и Могамедгаџи Нуров имаа шанса преку репасаж да стигнат до борбата за трето место која обезбедува олимписка норма за Игрите во Париз 2024, но, за жал, не ја искористија, бидејќи беа поразени во репасажните пресметки.

Резултати:

Мажи
57 кг
Владимир Егоров – Педро Родригез (Венецуела) 6-2
Владимир Егоров – Томас Еп (Швајцарија) 8-0
Владимир Егоров – Спенсер Ричард Ли (САД) 2-12
Репасаж
Владимир Егоров – Ванхао Зоу (Кина) 0-7

97 кг
Магомедгаџи Нуров – Дипак Дипак (Индија) 5-1
Магомедгаџи Нуров – Ерик Свен Тиле (Германија) 1-1
Репасаж
Магомедгаџи Нуров – Магомед Ибрагимов (Узбекистан) 2-3

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО