Ронда донираше 30.000 долари во школа во Бразил!

Ronda i RDARousey Ronda judo

Ронда Русеј донираше 30 000 долари на Џудо институтот „Флави Кантоа“ во Бразил. Флавио Кантоа е бразилски олимпиец кој го води Институтот и слободната настава по џудо за деца и за сиромашните. Ронда учествуваше на прес-конференција во Бразил, каде што беше најавено дека на 1 август на УФЦ 190 ќе го брани појасот против непоразената шампионка во бантам категорија Бразилката Бет Кореиа. Посетата на шампионката на Бразил беше искористиена за тренинг со новиот шампион во лесна, Рафаел дош Анхош.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО