Роберто Солдиќ ќе ја брани титулата против Патрик Кинцл на КСВ 50

50

Шампионот во полусредна категорија на КСВ, Роберто Солдиќ, ќе ја брани титулат против Патрик Кинцл на КСВ 50 за еден месец во Лондон. Солдиќ е со скор од 16-3 ММА и е во серија од три победи со нокаут. Роберто е нокаут машина и има добиено 10 од последните 11 борби се со нокаут.

Минатата година тој ја загуби титулата од Дрикус Ду Плесис, но неколку месеци подоцна го нокаутира и си ја врати. Во последна борба во март Солдиќ го одбрани појаост со нокаут над Кристијан Казубовски. Кинцл е ветеран со ММА скор од 22-9 и е во серија од 3 полседователни победи. Во последната битка во јуни го победи Метија Шијаволин.