Ристо Димитров: Билиќ не ме импресионира во борбата со Пешиќ, крвта течеше од неговиот нос!

Bilic-Dimitrov PLAKATA

Ристо Димитров на настанот ФФЦ 19 во Линц, Австрија, кој е закажан на 18 септември, ќе се бори против Австриецот со хрватско потекло, Мануел Билиќ. Мануел Билиќ  на своето прво појавување на ФФЦ во Виена беше домаќин на една од најкрвавите битки во историјата на оваа организација и спектакуларно го победи Драган Пешиќ.

Димитров искористи прилика во хрватските медиуми да му врати на Пешиќ за омаловажувањето дека во првиот настап во Скопје требало да ја изгуби борбата против грчкиот борец.

 „Го гледав неговиот настап против Драган Пешиќ и не бев импресиониран. Беше тоа крвава битка, но мислам дека крвта течеше од неговиот нос и дека Пешиќ можеше да го заврши. Но, што е, тука е. Јас не сум Пешиќ . Ќе видиме како ќе помине тоа“.

 Потоа на противникот му порача …

 „Подготви се добро! Сакам да приредиме добра борба“!

 ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО