Резултати Државно првенство во борење за пионери: Има надежна пионерска генерација

Вчера на Државното првенство во борење за пионери во Штип најдобра екипа во машка конкуренција-екипно е Лирија, пред Балканец и Спартак, во женска конкуренција прв е Бучим Шампиони од Конче, следат 7 Мај и Балканец.

Првенството покажа дека Македонија има надежна пионерска генерација во која треба да се вложува во нивниот развој. Радува и се поголемата масовност кај девојчињата.

Неколку борби беа посебно интресни.

На првенството учествуваа 126 борачи (мажи и жени) од 13 клубови.

Екипно мажи
1.Лирија
2.Балканец
3.Спартак

Екипно жени
1.Бучим Шампиони
2.7 Мај
3.Балканец

Резултати – Државно првенство пионери:

38 кг
1.Лука Ананиев – Балканец
2.Абрурахман Ганиу – Лирија
3.Елмедин Ајрули – Шкупи
3.Исмаил Увејс – Тефејуз

41 кг
1.Андреј Мишев – Балканец
2.Христијан Илијев – Спартак
3.Кристијан Билалов – Бучим шампиони
3.Едис Билалов – Спартак

44 кг
1.Абдулазиз Азизизи – Шкупи
2.Емир Речица – Лирија
3.Абдула Ганиу – Лирија
3.Омер Зејнели – Лирија

48 кг
1.Јован Илијев – Спартак
2.Никола Гицев – Балканец
3.Омер Џафери – Чаир
3.Мерт Шаинов – Бучим

52 кг
1.Дардан Бела – Лирија
2.Фатон Јусуфи – Тефејуз
3.Илија Танчев – Бучим
3.Даниел Вејсели – Лирија

57кг
1.Марио Ананиев – Бучим
2.Климент Мијалов – Бучим
3.Јован Данилов- Балканец
3.Илхам Муртези – Шкупи

62 кг
1.Суфијан Синани – Лирија
2.Даријан Павлев – Спартак
3.Лука Николов – Чаир
3.Левче Картилов – Борец

68 кг
1.Филип Тодоров – Чаир
2.Димитар Апостолов – Бучим шампиони
3.Павел Темелков – Спартак
3.Ивица Димчевски – Вардар 1961

75 кг
1.Зоран Шоров – Балканец
2.Албан Хамиди – Лирија
3.Матеј Максимов – Спартак
3.Никола Петрушевски – Борец

85 кг
1.Филип Ангелов – Спартак
2.Христијан Димитриев – Балканец
3.Андреј Коцев – Спартак
3.Ѓорѓи Станков – Балканец

Жени

33 кг
1.Стефанија Ефтимова – Бучим шампиони

39 кг
1.Фросина Атанасова – Бучим шампиони

42 кг
1.Стојка Василева – Бучим шампиони
2.Божица – Бучим шампиони

46 кг
1.Анабела Стојаноска – 7 Мај
2.Марија Hrистоска – 7 Мај

50 кг
1.Садије Дура – Лирија
2.Бојана Ковачова – Балканец
3.Славица Митева – Спартак
3.Надица Ефтимова – Бучим

54 кг
1.Анастасија Трајчева – Вардар
2.Стојна Митева – Спартак
3.Јованка Тодорска – 7 Мај
3.Надица Петрушева – Бучим шампиони

58 кг
1.Михаела Георгиева – Бучим шампиони
2.Ана Ѓоргиева – Бучим шампиони
3.Изабела Пешова – Киро Ристов

62 кг
1.Викторија Ѓурова – Балканец
2.Изабела Зајкова – Бучим
3.Сара Костадинова – Бучим шампиони

66 кг
1.Нина Славевска – Вардар 1961
2.Јована Мидоска – 7 Мај
3.Анастасија Мицеска – 7 Мај

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО