Резултати Државно првенство во У-23: Бучим, Вардар, Лирија…

Бучим е најуспешна екипа на Државното првенство во борење за У-23 во машка конкуренција, додека Вардар е втор, а Лирија трета.

Бучим и Вардар имаа по 30 бода, но радовишани имаа повеќе втори места, додека Лирија освои 24.

Во женска конккуренција триумфираше Вардар со 16 поени, пред 7 Мај со 14 и Балканец со 10.

Учествуваа 87 борачи од 15 клубови.

Резултати

57 кг
1.Мехмет Усинов – Бучим
2.Михајло Илиев – Бучим
3.Дамјан Крстов – Спартак
3.Виктор Аврамовски Вардар

61 кг
1.Бесир Алили  – Лирија
2.Стефан Штерјов – Спартак
3.Ѓорги Ѓоргиев – Бучим
3.Благој Тасевски – Спартак

65 кг
1.Арбен Сејди – Лирија
2.Арон Николов – Бучим
3.Арбен Абази – Студеничани
3.Јован Атанасов – Балканец

70 кг
1.Мухамед Феруки – Лирија
2.Арсум Бекириовски – Студеничани
3.Окан Мамудов – Балканец
3.Аелксандар Миланов – Вардар

74 кг
1.Марко Андонов – Вардар
2.Никола Танев – Бучим
3.Бојан Гигов – Спартак
3.Љатифи – Студеничани

79 кг
1.Реџеп Таири – Шкупи
2.Рубен Модосјан – Вардар
3.Мите Јосифов – Бучим
3.Дамјан Смилков – Балканец

86 кг
1.Стефан Димитров – Бучим
2.Даниел Манов вардар
3.Осман Билали Студеничани
3.Стефан Митев вардар

92 кг
1.Реџеп Хајдари – Лирија
2.Шакир Бесилими – Чаир
3.Стефан Димчевски – Вардар 1961
3.Марко Поповиќ – Вардар

97 кг
1.Љупчо Митев – Вардар
2.Адем Асани – Лирија
3.Филип Стојков – Балканец
3.Александар Марковски – Вардар

125 кг
1.Теодор Ѓоргиев – Балканец
2.Фадил Назифов – Балканец
3.Мухамед Таири – Шкупи
3.Саамил Асанов – Бучим

Жени

50 кг
1.Марија Спирковска – БФРСМ
2.Елена Најдоска – 7 Мај

53 кг
1.Теодора Димеска – 7 Мај
2.Мартина Камчева- Бучим шампиони
2.Елена – 7 Мај

57 кг
1.Марија Спасовска – Киро Ристов

65 кг
1.Марија Цветанова – Балканец

68 кг
1.Анабела Данилова – Балканец

76 кг
1.Стефани Николова – Неготино
2.Бојана Лазаревска – Вардар
3.Сара Неделковска – Вардар

Фото: БФРСМ

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО