Резултати 2.коло Прва и Младинска бокс лига во Штип

Денес во Штип се одржа 2.коло на Првата и Младинска бокс лига, притоа фаворитите ја оправдаа довербата.

Пинк пантер се покажа одличен домаќин, а публиката имаше можност да ужива во благородната вештина.

Резултати – 2.коло Прва и Младинска лига:

Кадети
40 кг Михаил Аврамовски (Алексо Огненовски) – Мухамет Мехмедов (Пинк пантер тим) 0-3
46 кг Џанер Биљали (Куманово 84) – Арабел Рустемовски (Пелистерски јунак) 1-2
48 кг Еди Јакупи (Шкендија но лимит) – Енџл Ајрушов (Фамилија Демирови) 0-3
50 кг Мартин Трајковски (Ас) – Туран Демиров (Ф. Демирови) 0-3
57 кг Алберт Ибрахими (Шкендија но лимит) – Јован Маневски (Штип) 3-0

Јуниори
54 кг Анауар Имери (Фајтер Илири) – Сонер Ајрушов (Ф. Демирови) 0-3
54 кг Кенана Биљали (Куманово 84) – Александар Панов (Пинк пантер) 0-3 ТКО Р2
60 кг Иле Маневски (Штип) – Синиша Талевски (Пелистерски јунак) 0-3 ТКО Р1
63 кг Самир Рашити (Куманово 84) – Влатко Димевски (Ас) 0-3 ТКО Р2
66 кг Саити Ерион (Шкендија н.л.) – Теодор Тошевски (Ас) 0-3
70 кг Јетон Исуфи (Шкупи) – Лиридон Ештрефи (Пелистерски јунак) 2-1

Младиници
54 кг Алими Меридијан (Шкупи) – Лука Пислевиќ (Универзалци) 2-1
60 кг Ангел Кочоски (Јордан Мијалков) – Адријан Рустемовски (Пелистерски ј.) 0-3 ТКО Р2
63,5 кг Луан Сулејмани (Шкупи) – Дино Димитриевски (Универзлаци) 3-0 ТКО Р1
67 кг Рион Бајрами (Шкендија н.л.) – Лука Трифуновиќ (Илинден) 0-3 пред. Р1
71 кг Демир Рахман (Куманово 84) – Влатко Василевски (Штип) 0-3 бб
71 кг Методија Петкоски (Шкендија н.л.) – Наум Стојаноски (Алексо Огненовски) 0-3 бб

Сениори
75 кг Леонтин Димитров (10/60) – Николче Жигошански (Ас) 0-3

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО