Репрезентацијата во борење на подготовки во Банско!

Vranezi i reprezentacija na Jasar Dogu

Репрезентативците во борење една недела ќе се подготвуваат во Банско, Бугарија, пред силниот турнир „Дан Колов“ во оваа соседна земја.

Селекторот Лулзим Вранези ќе работи со Бобан Данов, Дејан  Митров, Деан Богаднов, Јасин Реџелари, Бесмир Весели, Елмедин Сејфулау и Тасев. Во подготовките е вклучен и украинскиот тренер Николај Корнеев.

Фактичи, ова е еден дел од подготовките за настапот на првите Европски игри во Баку, Азербејџан, во јуни оваа година, каде што Македонија ќе биде преставувана од петмина борачи, четири во слободен и еден во грчко-римски стил.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО