Репрезентативците од Пелистер освоија 8 медали на Балканското џудо првенство

На Балканското џудо првеннстви за вретерани во Прилеп репрезентативците од Џудо клубот Пелистер од Битола освоија 8 медали – 3 златни во женска конкуренција, по еден златен и сребрен во машка конкуренција и во апсолутна категорија, едно злато и две сребра за жени. Или, од 5 учесници 4 златни и 4 сребрени.

Медалите ги  освоија:

Јелена Јовевски – златен и сребрен во апсолутна категорија
Милен Стојковска – златен и сребрен во апсолутна категорија
Весна Гецовска  -златен и сребрен во апсолутна категорија
Рајков Ромео – златен
Јове Скерлевски – сребрен

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО