Ранг листа на ВКФ за Премиер лигата

По завршувањето на  предпоследното коло на Карате 1 Премиер лигата во Ханау, Германија, викендов, Светската карате федерација (ВКФ) го објави рангирањето по категории.

Освојувачот на златниот медал Берат Јакупи (до 84 кг.) има шанса да го поправи својот пласман во Големото финале на Премиер лигата во Салзбург, Австрија, на 11и 12 октомври, бидејќи разликата меѓу него и првопласираниот Цанос од Грција е 28 поени, а со вториот Мамаев од Азербејџан 12 поени. Штипјаните Емил Павлов (-60 кг.) и Жарко Арсовски (над 84 кг.) ќе се борат да ги сочуваат третите места. Сестрите Димоски ќе се борат за бронзениот медал во кати за јуниори.

Француските каратисти беа најуспешни на турнирот во Ханау со скор 3-3-3 (златни,сребрени и бронзени медали), потоа следува Италија 2-3-2 и Германија 1-2-3, а Македонија го дели 9-тото место со еден златен медал.

 кумите до 84 килограми – мажи

1. Михаил Георгиос Цанос – Грција 832 поени

Жарко Арсовски
Жарко Арсовски

2. Ајкан Мамаев – Азербејџан 816

3. Берат Јакупи – Македонија 804

до 60 килограми

1. Лука Мареска – Италија 1096

2. Амир Мади Замех – Иран 944

3. Емил Павлов – Македонија 518

до 67 килограми

1. Доме Сегеди – Унгарија 910

2. Џан Лука де Виво – Италија 688

3. Ивес Маршал Тедиши – Унгарија 646

Емил Павлов
Емил Павлов

над 84 килиограми

1. Енес Еркан – Турција 1144

2. Иман Санчоли – Иран 822

3. Жарко Арсовски – Македонија 612

ката мажи-поединечна конкуренција

1. Ву Ду Мин Дак – Франција 1192

2. Исеи Шимбаба – Јапонија 1042

3. Итару Оки – Јапонија 982

кумите до 50 килограми-жени

1. Серап Озчелик – Турција 1112

2. Александра Рекиа – Франција 896

3. Бетина Планк – Австрија 598

до 55 килограми

1. Мики Кобјаши – Јапонија 1654

2. Туба Јакан – Турција 952

3. Џенифер Ворлинг – Луксембург 810

до 61 килограм

1. Анита Серогина – Украина 926

2. Луси Иганс – Франција 536

3. Никол Форсела – Италија 524

до 68 килограми

1. Пега Зенгенех Кракоти – Иран 902

2. Сониа Формажер – Франција 664

3. Мерве Кобан – Турција 624

над 68 килограми

1. Надеж Аит Ибрахим – Франција 848

2. Мелтем Хокаоглу – Турција 656

3. Ајуми Уекуша – Јапонија 624

ката жени – поединечно

1. Хоанг Нган Нгујен – Виетнам 986

2. Терјана д Онофрио – Италија 814

3. Сандра Санчез Хаиме – ОАЕ 800

Во јуниорска конкуренција (жени) поединечно на трето место е Мишела Димоска со 198 поени пред сестра и Маријана Димоска со 174, додека водечка е Терјана д Онофрио од Италија со 318 поени пред сонародничката Лиса Пиви 258 поени.

 ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО