Рајан Гарсија го шокираше светот нанесувајќи му го првиот пораз на Девин Хејни

Во возбудливиот меч меѓу Рајан Гарсија и Девин Хејни, љубителите на боксот ги чекаше изненадување. И покрај скандалозното и чудно однесување на Мексиканецот пред борбата, во рингот покажа зошто е меѓу најдобрите боксери во светот.

Гарсија го порази Хејни со лево кроше во раните рунди, покажувајќи ја неговата смиреност и контрола, работи што недостасуваа надвор од рингот пред нивниот меч. Хејни се обиде да ја врати присебноста со удари од левата рака и директи, што резултираше во тесни и спорни први рунди.

https://twitter.com/DAZNBoxing/status/1781902328674791826?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1781902328674791826%7Ctwgr%5E0caa39c18296b0219ea787314d72e4861e7967d1%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2FDAZNBoxing%2Fstatus%2F17819023286747918263Fref_src3Dtwsrc255Etfw257Ctwcamp255Etweetembed257Ctwterm255E1781902328674791826257Ctwgr255E0d81db40e4a45c0488d1a897c1d1d949c9b08940257Ctwcon255Es1_c1026ref_url3Dhttps253A252F252Fwww.dazn.com252Fen-US252Fnews252Fboxing252Fdevin-haney-vs-ryan-garcia-live-updates-results-highlights252F1mnn2asymqg881p8gcc5mpgqy9image%3D

Како што напредуваше борбата, Хејни покажа супериорна контрола на рингот и општи вештини, притискајќи го Гарсија со удари со телото и ефективни комбинации. Немилосрдната потрага и прецизните удари на Хејни му помогнаа да постигне водство пред Гарсија во средните рунди.

Сепак, Гарсија одлучно возврати, соборувајќи го Хејни со лево кроше и тестирајќи ја стабилноста на ногата на противникот во следните рунди.

И покрај казната за недозволен удар, Гарсија продолжи да доминира, на крајот неколку пати го собори Хејни и воспостави контрола во вториот дел од борбата. Импресивните перформанси и моќните леви крошеа на Гарсија му ја донесоа одлуката за победа по 12 рунди.

Така Гарсија му го нанесе првиот пораз загуба во кариерата на Хејни.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО