Мајк Тајсон и Шенон Бригс ги одмерија силите во Бруклин (ВИДЕО)

Мајк Тајсон и Шенон Бригс беа забележани како учествуваат во пријателска битка во Браунсвил, Бруклин, што предизвика возбуда меѓу обожавателите пред претстојната пресметка на Тајсон со Џејк Пол.

Мајк Тајсон, познат по својата легендарна боксерска кариера, отиде во Браунсвил, Бруклин, на носталгична посета кај поранешниот боксер Шенон Бригс. Посетата, обоена со носталгија, го виде Тајсон, кој сега има 57 години, повторно да се поврзе со соседството каде што го поминал поголемиот дел од своето детство.

Додека дуото излегуваше од областа, опкружено со локалното население, атмосферата разиграно ескалира меѓу Тајсон и Бригс. Во еден спонтан момент, Тајсон го соблече горниот дел и зазеде борбена позиција, што го поттикна Бригс да го следи примерот. Размената меѓу двете икони ескалира во боксерски меч,ниту еден од нив не зададе значителни удари.

Борбата заврши со среќно примирје меѓу двајцата. Додека се подготвува за неговата претстојна борба со Џејк Пол, наследството на Тајсон продолжува да инспирира генерации, поместувајќи ги границите на боксерскиот ринг.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО