Радан Станковиќ е победник на Комплет винг чунг комбат турнирот 6 (ВИДЕО)

Комплет винг чунг комбат турнирот 6 се одржа на 27 мај 2023 година во спортскиот центар Мондано во Скопје. Учество земаа 22 ученици од клубовите Вечна пролет и Шаолин како и Таи минг гонг центарот.

Натпреварувачкиот дел содржеше три дисциплини. Борби во 3 рунди со:

-змаев стап

-пелерутка мечеви

– голорака борба

Севкупен победник е Радан Станковиќ.

За најдобари техничари се прогласени Михаил Видиновски и Филип Киселовски

За најдобро борци со змаев стап се прогласени Васил Малјановски и Мартин Алексовски.

За најдобар борец со пеперутка мечеви е прогласена Јана Арсова.

Се одрзаа  натправари во демонастрации, во форми од винг чунг и Таи чи чуан, техники на самоодбрана против вооружен и невооружен напаѓач, техники со пеперутка мечеви и змаев стап, како и троделен стап.

Како специјални гости се појавија кинескиот ресторан Ѕвезен океан и Деан Скартов со неговата фирма за енергетски драги камења, а како генерале спонзор се појави и и Клинтек Мацедониа.

Клинтек Мацедониа обезбеди специјални награди за победниците. Деан Скартов подари и специјални енергетски камења на учесниците.

А кинескиот ресторан „Стар оушн“ прекрасна презентација – закуска на познати кинески јадења.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО