Хонорари по УФЦ 290

Познати се хонорарите што ќе ги добиваат борците на УФЦ 290.

Галата се одржа викендов во Лас Вегас. Во главната борба на вечерта видовме дуел за титулата во перо категорија. Александар Волкановски ја одбрани неприкосновената титула против Јаир Родригез, кој беше привремен шампион. Александар победи со нокаут во 3. рунда.

Оваа победа на Волкановски му заработи 1.500.000 долари. Родригез зема 1.000.000 долари.

Во коглавната борба Брендон Морено ја загуби титулата во мува категорија. По 3-ти пат беше поразен од Алесандре Пантоја. Победата му донесе на Пантоја 932.000 долари, а Морено 1.190.000 долари.

Еве ги другите плати:

Александар Волкановски – 1.500.000 долари
Јаир Родригез – 1.000.000 долари
Брендон Морено – 1.190.000 долари
Александар Пантоја – 932.000 долари
Роберт Витакер – 420.000 долари
Диркус ду Плесис – 225.000 долари
Џалин Тарнер – 115.000 долари
Ден Хукер – 365.000 долари
Бо Никал – 40.000 долари
Вал Вудбурн – 16.000 долари
Роби Лолер – 360.000 долари
Нико Прајс – 90.000 долари
Тацуро Таира – 65.000 долари
Едгар Чаирез – 16.000 долари
Јазмин Јаурегуи – 33.000 долари
Денисе Гомез – 103.000 долари
Џими Крут – 53.000 долари
Алонзо Менфилд – 101.000 долари
Витор Петрино – 40.000 долари
Марцин Прачнио – 49.000 долари
Камерон Саиман – 52.000 долари
Теренс Мичел – 16.000 долари
Шенон Рос – 20.000 долари
Хесус Сантос Агилар – 36.000 долари
Камуела Кирк – 20.000 долари
Естебан Рибовиц – 36.000 долари

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО