Работнички, Миоки, Пролетер и Феризај најдобри на „Прилеп – град херој“, Сеишин со 8 медали

257

prilep-heroj-maski-piedestal-2016

Најдобро пласирани клубови на 8. Меѓународниот џудо турнир „Прилеп – град херој 2016“ се: пионерска конкуренција – жени Феризај-Косово, машка -Пролетер -Прилеп, јуниорки -Миоки – Скопје и јуниори -Работнички -Скопје.

prilep-heroj-zenski-piedestal-2016

ЏК Сеишин на турнирот освои вкупно 8 медали – 3 златни, 1 сребрен и 4 бронзени. Со медали се закитија:

пионерки – Вероника Белушанец (-44 кг) 2-ро место, Леона Настоска (-44 кг)3-то место; пионери – Кристијан Тошески (-66 кг) 1-во место, Орде Трајкоски (-73 кг) 3-то место; јуниорки – Александра Најдоска (+78 кг) 1-во место;

dzudo-borba-prilep-heroj-2016

јуниори – Марио Цинцароски (+100 кг) 1-во место, Михаил Конески (-81 кг) 3-то место и Диме Ивчески (-66 кг) 3-то место.

prilep-heroj-postrojuvanje-2016

На турнирот учестввува околу 200 натпреварувачи од 22 клуба од 6 држави (Македонија, Србија, Бугарија, Грција, Црна Гора, Косово) во пионерска и јуниорска конкуренција.

edo-so-priznnaie-najdobar-klub

Досега, велат ЏК Сеишин – Прилеп, кој беше организатор, овој турнир е најмасовен по број на клубови и држави учеснички.

Ipon.mk