Пулев се бори само за ИБФ титулата-за другите не платил

puleev na vaga

Кубрат Пулев ќе се бори само за еден од појасите на Владимир Кличко. Ова стана јасно по вчерашното официјално мерење во Хамбург.

Во случај на победа на Пулев против светскиот шампион, Бугаринот на Украинецот ќе му ја преземе само титулата му во верзијата IBF (Меѓународна боксерска федерација).  Претпоставката е дека Пулев, кој е официјален предизвикувач на ИБФ, и неговиот тим „Зауерланд“, сакале да заштедат на трошоци и не сакалле да ги платат таксите сите организации – IBF, WBO, WBA и IBO, во кои Кличко е шампион. За разлика од Бугаринот, Украинецот сепак ги платил таксите на сите. Така што, и да го загуби мечот, тој ќе остане шампион во другите 3 верзии.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО