Пулев издража 5 рунди против Кличко

 

so znametp kllicko

На 55 секунди пред крајот на петата рунда со лево кроше Владимир Кличко го нокаутираше Кубрат Пулев, откако неколку секунди петходно тој го нападна.

pull kli

Претходно, во третата рунда Кличко го погоди со силен десен директ, а потоа и со лево кроше, по што му броеше судијата. Во четвртата и петата на почетокот Пулев се врати во мечот.

Кличко ја одбрани свестката титула во ИБФ, а е сопственик на титулите и во ВБО, ИБО и ВБА, но и на магазинот Ринг. Му недостасува утше титулата во ВБЦ.

. Ова му е 63 победа и 17 одбрана на титулата.

Ова е прв пораз во кариерата на Кобрата, кој до сега имаше 20 победи.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО