Прво ќе почнат индивидуалните спортови, порача министерот Филипче

На денешната редовна прес-конференција Министерот за здравство, Венко Филипче одвои и краток дел за спортот.

Филипче најави дека први кој ќе се вратат кај нас се индивидуалните спортови. После викендот кј следи ќе се решава дали има услвои за враќање и на екипните спортови.

„Прво се размислува да се дозволат индивидуалните спортови, но дозволете повеќе да ве информирам утре кога на оваа тема ќе се разговара Комисијата за заразни болести и Кризниот штаб на Владата. Ќе почекаме да видиме какви ќе бидат бројките утре“, изјави Филипче.

Ова значи дека во понеделник ќе знаеме дали и како би се продолжил фудбалот во земјава, но и останатите екипни спортови.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО