Првиот медал за Македонија во 2017: Бронза за Марјан Зиков на Европското првенство во џиу џицу

203

Marjan Zikov bronza na EP jiu jicu 2017

Марјан Зиков го освои бронзениот медал на Европското првенство во џиу џицу во Лисабон-Португалија.

Повредата го спречи Зиков да атакува на златниот медал, но и ова е голем подвиг и голем резултат за Марјан и за неговиот клуб „Карлос Маја“ и тренерот Мартин Михајлов.

Ipon.mk/В.Д.