Проблеми на соочувањето – Кутелаба тргна да се пресмета со Џејкоби на соочувањето (ВИДЕО)

Пред две недели, во АПЕКС на УФЦ се одржа настан што не требаше да ја вклучува борбата на Џереми Стивенс против Дракар Клосе. Сепак, тоа не се случи поради повредата што ја претрпе Клосе за време на соочувањето по официјалното мерење. Истото се случи откако Стивенс го оттурна, предизвикувајќи неочекувана реакција на неговиот врат и со тоа потрес на мозокот.

На враќање кон АПЕКС, се случи уште еден инцидент за време на соочувањето. Овој пат станува збор за учесниците во борбата во полутешка категорија од главната програма на УФЦ на ЕСПН 23. Тоа се Дастин Џејкоби, кој прв излезе на сцената и Јон Кутелаба. Молдавскиот Хулк е познат по својот неконтролиран темперамент, но овој пат кога излезе на сцената и се поздрави со Дана Вајт и не се чинеше дека може да има инцидент. Но, штом му требаше да се соочи со Џејкоби, го фати американскиот борец за врат.

Имаше притисок, на кој безбедносните служби мораа да реагираат, а борците на крајот беа разделени.

Вајт минатиот пат за инцидентот го обвини мечмејкерот Шон Шелби, велејќи дека не реагирал доволно добро. Но, и овој пат не се снајде најдобро, иако реално се обиде да даде се од себе и да ги раздели борците веднаш штом се случи гужвата.

Погледнете како изгледаше и како реагираа Вајт и безбедносните момци, а тука се и преостанатите соочувања.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО