Привремено Вајт нема да биде казнет

24

Британскиот боксер во тешка категорија Дилен Вајт привремено нема да биде казнет. Ова го соопшти претседателот на Светскиот боксерски совет, Маурисио Сулејман.

Пред мечот со Оскар Ривас, во примерокот за допинг тест беа пронајдени траги од забрането или забранети материи. За време на истрагата нема да бидат објавени детали.

„Не знаеме многу за тоа време“, рече Сулејман кој додаде:

„Имаме врска со Вајт, со британскиот боксерски одбор и со британската агенција за борба против допинг. Ќе се смета за невин додека не се докаже поинаку““.

Ако се докаже вината на Вајт, тој би можел да биде суспендиран до четири години.