Познати се патниците за Европското карате превнство за кадети, јуниори и У-21 во Ларнака

Познати се патниците за Европското карате превнство за кадети, јуниори и У-21 во Ларнака, Кипар, од 3 до 5 фверуари 2023 година.

Списокот беше дефиниран по одржувањето на Плејофот што се одржа изминатиов викенд во Скопје.

Комплетните резултати може да ги видите ТУКА

Кадети
Ката
Дурата Мемети – Форца
Нуредин Дервиши – Ускана

Борби
-47 кг
Мартина Петреска – Чоле
-54 кг
Кенза Фетаи – Шогун
-61 кг
Леона Ширкова – Ботони
+61 кг
Теодора Наумовска – Металург

Мажи
-52 кг
Јован Врклевски – Кизаме
-57 кг
Андреј Стојчевски – Кизаме
-63 кг
Фисник Шаќири – Ринија
-70 кг
Филип Стојанов – Партизан Кочани
+70 кг
Теодор Павловски – Шампион

Кадети-јуиори екипно жени
Форца
Кадети-јуиори екипно мажи
Фунакоши Гичин

Јуниори
ката
Анастасија Минговска – Ускана
Марко Поптодоров – Гладијатор

Борби жени
-48 кг
Сара Дука – Уранику
-53 кг
Михаела Мишовска – Олимпик спорт
-59 кг
Јована Мицовска – Макпетрол
-66 кг
Ера Коџа – Уранику
+66 кг
Греса Мустафаи – Ерол 2007

Мажи
-55 кг
Недим Шаќири – Ринија
-61 кг
Матеј Белистојаноски – Олимпик спорт
-68 кг
Љупче Михајлов – Штип
-76 кг
Андреј Ангеловски – Олимпик спорт
+76 кг
Андреј Басаров – Штип

У-21
Кати
Мартина Арсовска – Гладијатор
Кристијан Бајовски – Фунакоши Гичин

Борби
-55 кг
Рудина Алиу – Цветан Димов
-61 кг
Виктрорија Јовановска – Макпетрол
-68 кг
Јусра Адеми – Кеикс
+68 кг
Симона Николовска – Ботони

Мажи
-60 кг
Бојан Костов – Олмпик спорт
-67 кг
Стефан Стојмиров – Ботони
-75 кг
Марио Свинарски – Олимпик спорт
-84 кг
Витомир Трајковски – Макпетрол
+84кг
Стефан Стојановиќ – Макпетрол

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО