Познати се најуспешните клубови на 10.Меѓународeн џудо турнир „Миоки опен 2019“

Познати се најуспешните клубови на 10-тото издание на Меѓународниот џудо турнир „Миоки опен 2019“ на кој викендов во Скопје учествуваа 468 џудисти од 37 клубови од повеќе земји.

Кај помладите пионери најуспешен клуб е Пролетер од Прилеп, кај пионерите е Филипис Аминдео од Грција, додека кај пионерките Локомотив од Софија. Најуспешен клуб кај кадетите е Санкаку од Приштина, кадетките Анкара од Турција.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО