Познати противниците на боксерите на Балканското првенство во Албена

Македонската боксери го добија противниците на Балканското првенство во Албена, Бугарија, кое ќе се одржува до 4 октомври.

Балканско првенство:

57 кг Ален Рустемов – Аидер Абдураиомов (Украина) ½ финале (во финале ги чека Хавиер Дијаз Ибанез (Бугарија)

63,5 кг Дион Лена – Красимир Атанасов Џуров (Бугарија) ½ финале

67 кг Илхан Озмен – Владислав Гуџи (Молдавија) ½ финале

80 кг Арјан Исени – Валериу Размерита (Молдавија) ¼ финале

Со повеќе спортски дух, покрај сигурните бронзи во три категории, може да се обезбедат и посјајни одличја, односно да се борат во финалето.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО